Avbryt
Börja följ

Fyll i din e-postadress för gratis uppdateringar om Dingle AIK A-lag Damer

Följ

A-lag Damer

Följ oss för uppdateringar
Följ
Dingle AIK
Innebandy
A-lag Damer
Tabell
Lag M V O F P
1 IBK Göteborg D2 17 14 1 2 43
2 Mölndals IBF D2 16 11 2 3 35
3 Kärra IBK D2 17 9 4 4 31
4 FBC Vinga D2 16 9 1 6 28
5 Landvetter IBK D2 16 7 4 5 25
6 Herrestads AIF Rockerts D2 16 8 0 8 24
7 IBK Kungälv D2 16 6 1 9 19
8 Dingle AIK D2 16 6 1 9 19
9 IBK Älvstranden D2 16 3 1 12 10
10 Hindås IBK D2 16 0 1 15 1

Match

Dingle AIK D2

7 - 5
Munkedals idrottshall
13 december 2019
19:30

IBK Älvstranden D2

Referat

ÄR DET GÖTT ELLER???!!!! Dingle AIK D2 - IBK Älvstranden D2

Fredagkväll i ett blåsigt, regnigt o kyligt Munkedal. Vart spenderar man en sådan? Jo i Munkedals Idrottshall så klart. Kvällens match Dingel AIK vs IBK Älvstranden i damernas div 2. Till tillströmmande publik bjöds det på glögg, pepparkakor och julmust vid Entrén vilket säkerligen var välkommet denna kylslagna kväll..
Älvstranden som vi mött flera gånger tidigare genom säsongernas gång kom på besök och inför denna match så visste vi att det lite var "kniven mot strupen" för båda lagen. Matcherna lagena emellan brukar vara jämna, tuffa med mkt chanser, men det viktigaste så är de alltid schyssta matcher där man ser spelare efter utförd närkamp har ett litet leende på läpparna.. precis så som idrott skall vara.

Period 1.

Perioden och matchen startar lita avvaktande från båda lag. Man känner på varandra inledningsvis. Efter några byten så börjar ju båda lagen komma in i matchen och bli varma i kläderna. I och med det så ökar även tempot i matchen. Vi låter bortalaget föra matchen och avvaktar stör uppspel och jobbar tight i försvaret och vinner vi boll så kontrar vi. Denna taktik fungerar väldigt bra, då bortalaget får problem med uppspelen. vi kan då vinna boll högt och ställa om. Älvstranden spelar rakt och lägger mycket bollar in på mål där de är starka och farliga och försvaret får träna närkampspel ordentligt.
Perioden präglas mycket av kamp och slit från båda lagen. Hemmalaget får flera bra chanser men får inte dit bollen. Avsluten går täck eller träffar inte mål, de som går på mål stoppar bortalagets målvakt, och vid returer så är vi inte där...
Nästan hela perioden hinner gå innan nollan spräcks. Det är bortalaget som gör det, där de lägger en långboll från egen planhalva, och vi som legat högt med laget, har glömt bort en av deras spelare som hamnat "på sniken", trots hårt hemjobb så hinner vi inte hem, som kan styra in bollen i mål. (En snygg styrning får jag erkänna).

Period 2
Med underläge med 0-1 går vi ut taggade till tänderna. Vi har pratat om att vi måste lägga in bollar på kassen och kriga som bortalaget gör, och att backarna måste få avslut bakifrån.
Direkt på tekning som Rebecca vinner, går bollen bak till Carina Styrmark som lyfter bollen mot mål, och vips så var det 1-1, 5 sekunder in... En chocköppning...för båda lagen.
3:00, är vändingen fullbordad, när vi har lite "Familybuisness", Julia gör 2-1 på backhand(!) på passning från mamma Marlene. Härligt nu släpper spänningen lite, tänker jag. Men.. 3,50 så står det 2-2 på tavlan, Älvstranden kommer upp på kanten och vi hinner inte trycka ut och ger spelaren tid att sikta in sig och med mkt trafik (som de alltid har) framför Cissi i målet så letar sej bollen in i bortre krysset.
Blir inga fler mål i perioden, men period två är en period av massor av missade chanser för båda lag, och ett krigande där inget lag viker ner sej. Domarna gör ett bra jobb som med tydlig kommunikation och matchledarskap håller matchen på en jämn nivå.

Period 3
Om vi var snabba på att hitta målet i andra perioden så skulle ju bortalaget givetvis försöka vara det också, och redan 0,28 in i tredje perioden gör älvstrandens #8 Katarina Wieslander 2-3, en spelare vi visste var farlig och som vi tidiagre under matchen lyckats neutralisera ganska bra.
Man säger att man är som sårbarast när man gjort ett mål, och det kan väl stämma, 1.11 in kvitterar Elin O på passning från Felly. Viktigt att svara upp direkt kändes det som, och 2.33 gör Linnéa 4-3, på passning från Elin E. Här faller vi i fällan denna gång och 3.01 är det kvitterat igen....
Efter denna målkavalkad så står det och väger lite.. dock känns det som att hemmalaget är de som skapar flest chanser och det som saknas är skärpan i det avgörande ögonblicken, Älvstranden har inte lika många avslut,men de de har blir desto farligare.
10.37 tar älvstranden ledningen med 4-5.. de lyckas sedan hålla oss utanför sin box och vårdar boll på ett bra sätt, vilket gör att vi inte riktigt kommer "dit".
13.57 tar vi time out, vaskar om i kedjorna och går ner på två femmor. Detta ger resultat. vi trycker hem bortalaget som försvarar sig frenetiskt och bra, men 15.40 kommer förlösande 5-5, Malin trycker in bollen på passning från Rebecca. Puh... fokus tjejer! Tålamod!...
Älvstranden trycker på för ny ledning och det skapar ytor för vårat omställningspel och 18.23 gör "el Capitana" Marlene 6-5 på passning från Malin. Time-Out Älvstranden.. Älvstranden tar ut sin målvakt ospelar 6 vs 5 för att nå en kvittering. 18.45 kan Sara punktera matchen när hon vinner boll och lyfter in 7-5 i öppen kasse.

Analys:
En match som var väldigt svänging och spännande in i det sista. 7 olika målskyttar visar ju på en bredd där vi inte är beroende av ett fåtal spelare och samtidigt skönt att äntligen få göra lite mål igen. Vi gör kanske inte spelmässigt vår bästa match, men vi tar fram det blå hjärtat när det krävs och visar vilken lagmoral vi har. Vi borde kanske göra några mål till i matchen, men skärpan fanns inte, men så länge man gör fler mål än motståndet så får man vara nöjd.

Matchens lirare utsågs både av sekretariat och av laget:
Sara Moberg - var den i laget som sökte mest avslut, och som gjorde flest löpningar. Drar ett tungt lass i dag både offensivt och framförallt hennes defensiva jobb utmärkte sej denna dag.

Denna gång vill jag även lyfta:
Jennifer "Benni" Berntsson - en Allroundspelare som kan spela på alla positioner i laget. (Målvakt e jag osäker på) nu mer som back, gör en stabil insats tillsammans med sin backpartner "Empa". Skönt med en spelare som man kan använda överallt och som tar utmaningen med positiv inställning


Nu går vi på "julledighet" från matcher och laddar batterier, tar hand om div skavanker..
Träningar ligger inplanerade under uppelhållet och sedan är det dags för match igen den 11 Januari hemma mot Mölndal.

//Coach M
Spelarstatistik
Utespelare
Namn M G A Utv P
Malin Josefsson 1 1 1 0 2
Marlene Olofsson 1 1 1 0 2
Rebecca Billgren Eriksson 1 0 2 0 2
Carina Styrmark 1 1 0 0 1
Elin Olsson 1 1 0 0 1
Julia Olofsson 1 1 0 0 1
Linnea Andersson 1 1 0 0 1
Sara Moberg 1 1 0 0 1
Elin Eriksson 1 0 1 0 1
Felicia Johansson 1 0 1 0 1
Emelie Borggren 1 0 0 0 0
Isabelle Potrus 1 0 0 0 0
Jennifer Berntsson 1 0 0 0 0
Karina Bergman 1 0 0 0 0
Maja Forsberg 1 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter P Poäng
Spelarstatistik
Målvakter
Namn M G A Utv S IM P
Cecilia Bergsten-Karlsson 1 0 0 0 0 5 0
Olivia Engdahl 1 0 0 0 0 0 0
M Spelade matcher G Mål A Assist Utv Utvisningsminuter S Skott på mål IM Insläppta mål P Poäng

Andra möten i serien